Eğitim Mühendisi Fahamettin Akıngüç Armağan Kitabı

İKÜ Hukuk Fakültesi’nin tüm öğretim elemanlarının 43 bilimsel eserle hazırladığı, Fasikül dergisinin “Eğitim Mühendisi Fahamettin Akıngüç Armağan Kitabı”, 17 Nisan 2018 Salı günü Hukuk Fakültesi Fahamettin Akıngüç Oditoryumunda düzenlenen törenle Onursal Başkanımıza takdim edildi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), ilk kez 2009’da okurlarla buluşturduğu resmi yayını Fasikül dergisi 10’uncu yıl, 100’üncü sayısını, Mütevelli Heyet Onursal Başkanımız İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç adına ithaf edilen Armağan Kitabıyla taçlandırdı. İKÜ Hukuk Fakültesi’nin tüm öğretim elemanlarının 43 bilimsel eserle hazırladığı, Fasikül dergisinin “Eğitim Mühendisi Fahamettin Akıngüç Armağan Kitabı”, 17 Nisan 2018 Salı günü Hukuk Fakültesi Fahamettin Akıngüç Oditoryumunda düzenlenen törenle Onursal Başkanımıza takdim edildi.

Eğitim Mühendisi Fahamettin Akıngüç Armağan Kitabı İKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. Hc. mult. Bahri Öztürk’ün açılışını gerçekleştirdiği takdim töreninde, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel ve Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver günün anlam ve önemine ilişkin mesajlarını paylaştılar. İKÜ Hukuk Fakültesi ve CEHAMER’in Türkiye’de geldiği saygın konumda Onursal Başkanımız İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç’ün maddi ve manevi desteklerini her zaman derinden hissettiklerini kaydeden İKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. Hc. mult. Bahri Öztürk, Fasikül onuncu yıl yüzüncü sayısının bu anlamda bir şükran borcu olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Dr. Hc. mult. Öztürk’ün ardından günün anlam ve önemine ilişkin mesajlarını paylaşan Prof. Dr. Erhan Güzel ise şunları söyledi: “Ülkemizin ulusal eğitim tarihine bakıldığında son 58 yılın hemen her evresinde Fahamettin Akıngüç adının karşımıza çıkması bir rastlantı değil. Aslında bu, eğitimde çok sayıda ilklere imza atmış, eğitime dinamizm kazandırmış bir başarı öyküsü. Bu başarı bir mühendisin sosyal bilimlerde, toplum ilişkilerinde bir entelektüel olarak Cumhuriyetin Temel ilkelerinden, Atatürk İlke ve Devrimlerinden ödün vermeden hemen her evrede ve devam eden dik duruşun ve ortaya konan olağanüstü çabanın göstergesi. Bu bağlamda, bu armağan takdimi nedeniyle Sayın Fahamettin Akıngüç’ü saygıyla kutluyorum”.

Eğitim Mühendisi Fahamettin Akıngüç Armağan Kitabı

İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver ise Armağan Takdim Töreninde yaptığı konuşmada, Hukuk Fakültesi’nin çalışmalarını gönüllülük esasıyla gerçekleştirdiğini, sağladıkları başarıda bilime, etiğe ve öğrenciye duydukları sevginin belirleyici olduğunu belirtti.  Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver konuşmasında şunları söyledi: “Kültür, Onursal Başkanımız İnş. Yük. Müh. Sayın Fahamettin Akıngüç’ün Türkiye’deki çocuklara ve Türkiye Milli Eğitimine yürekten çabayla sunduğu bir hizmet, çocuklara ve gençlere bir armağandır. Bu armağanın kıymetini bilmek ise Eğitim Mühendisi Fahamettin Akıngüç Armağan Kitabı sözle değil eylemle olabilir. Yüzüncü sayısına ulaşan Fasikül dergisinden, Nisan’ın ilk haftasında gerçekleşen İnsan Hakları Akademisine, CEHAMER’den yetiştirmiş olduğu hukukçuların kalitesine kadar Hukuk Fakültemiz, bu armağanın değerini bildiğini her zaman farklı çalışmalarıyla göstermiştir.  Koşullar ne olursa olsun, çalışma ilkelerinden ve eforundan, öğrenci sevgisinden ve etikten en önemlisi de gönüllülük esasından asla ödün vermeyen Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Dr. hc. mult. Sayın Bahri Öztürk’e, Hukuk Fakültemizin kıymetli akademik ve idari kadrosuna teşekkür ediyorum.

Fasikül Dergisi’nin 10’ncu yıl 100’üncü sayı vesilesiyle hazırlanan “Eğitim Mühendisi Fahamettin Akıngüç Armağan” kitabını takdiminin ardından konuşmalarını yapan Onursal Başkanımız  İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç, Hukuk Fakültesini süreli yayın konusunda gösterdikleri disiplinli çalışmalardan ötürü kutladı. Onursal Başkanımız İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç’ün 17 Nisan 2018 Salı günü Takdim Töreni’nde yapmış olduğu konuşmanın tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

Eğitim Mühendisi Fahamettin Akıngüç Armağan Kitabı

 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 07/22/2019 - 17:43