“Seri Muhakeme ve Basit Yargılama Usulleri” Toplantısı

İKÜ Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), Yargı Reformu paketiyle kabul edilen ve 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan “Seri Muhakeme ve Basit Yargılama Usulleri”nin tartışılması ve uygulamaya yönelik sorunların ele alınması amacıyla bir toplantı düzenleyecek. 10 Mart 2020 Salı günü gerçekleştirilecek toplantıya, saat 10.30’da Şirinevler yerleşkesi CEHAMER Beyaz Salon ev sahipliği yapacak.

“Säkularität und normative Kraft der Verfassung (Sekülerizm ve Anayasanın Normatif Gücü)” Konferansı

İKÜ Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), 2 Şubat Pazar günü Almanya Leipzig Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Goerlich’in konuşmacı olduğu “Säkularität und normative Kraft der Verfassung (Sekülerizm ve Anayasanın Normatif Gücü)” konulu bir konferans düzenledi.

“Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Sanal Yargılama Yarışması”

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) iş birliğinde, 18 Aralık 2019 tarihinde Hukuk Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla “Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Sanal Yargılama Yarışması” düzenlendi. Hakim Atilla Tanrıvermiş, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Filiz Saygılar Kırıt ve Dr. Öğr. Üyesi Efser Erden Tütüncü’den oluşan jüri üyeleri, yarışmada dereceye giren ekiplere ödüllerini takdim etti.

Yarışmada ödül kazanan ekipler;

“Laiklik ve Sekülerizm”

İKÜ Hukuk Fakültesi ve Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), 28 Kasım Perşembe günü “Laiklik ve Sekülerizm” konulu konferans düzenledi. Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Goerich tarafından Kamu Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile Hukuk Fakültesi öğretim elemanlarına yönelik verilen konferansın çevirisini Öğr. Gör. Nilüfer Köker LL.M. yaptı.

“Laiklik ve Sekülerizm” Konferansı

İKÜ Hukuk Fakültesi ve Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), 25 Kasım Pazartesi günü “Laiklik ve Sekülerizm” konulu konferans düzenledi. Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Goerich tarafından “Genel Kamu Hukuku” ve “Siyaset Bilimi” derslerini alan öğrencilere yönelik verilen konferansın çevirisini Öğr. Gör. Nilüfer Köker LL.M. yaptı.

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Yazlık Rezidansı Gezisi

İKÜ Hukuk Fakültesi ve Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) seksiyon üyesi Öğr. Gör. Nilüfer Köker LL.M, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği yazlık rezidansına öğrenim gezisi düzenledi. 12 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen gezide Öğr. Gör. Köker’e Dr. Öğr. Üyesi Efser Erden Tütüncü, Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Tütüncü, Arş. Gör. Serkan Seyhan ve 12 öğrencimiz eşlik etti.

“Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Kurgusal Duruşma Yarışması”

İKÜ Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) 18 Aralık 2019 Çarşamba günü “Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Kurgusal Duruşma Yarışması”nı düzenleyecek. Yarışmaya katılım için 22 Kasım 2019 Cuma gününe kadar CEHAMER Sekreteri Ayşegül Can’a başvuru yapılması gerekmektedir.

Başvuru Koşulları ve Ödülleri

“Säkularität und Religionsfreiheit (Sekülerizm ve Din Özgürlüğü)” Konferansı

İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), 4 Kasım Pazartesi günü “Genel Kamu Hukuku” ve “Siyaset Bilimi” derslerini alan Hukuk Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla “Säkularität und Religionsfreiheit (Sekülerizm ve Din Özgürlüğü)” konulu bir konferans düzenledi. Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Goerlich tarafından verilen konferansın çevirisini Öğr. Gör. Nilüfer Köker yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Filiz Saygılar Kırıt ile Av. Ayşen Önen “Yapay Zekâ ve Ceza Adaleti Sistemi” Toplantısında Oturum Başkanlığı Yaptılar

Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) seksiyon üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Filiz Saygılar Kırıt ile Av. Ayşen Önen, 24-25 Ekim 2019 tarihlerinde Roma Link Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yapay Zekâ ve Ceza Adaleti Sistemi” konulu toplantıda oturum başkanlığı yaptılar.

“Yapısal Reformlar Yoluyla Kadının Ekonomik Olarak Güçlendirilmesi” Sempozyumu

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) ve Ortadoğu Kadın Hukukçular Grubu iş birliğinde uluslararası “Yapısal Reformlar Yoluyla Kadının Ekonomik Olarak Güçlendirilmesi” sempozyumu düzenlendi. Şirinevler yerleşkemizin ev sahipliği yaptığı sempozyuma; Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, İKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. mult.