“Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Sanal Yargılama Yarışması”

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) iş birliğinde, 18 Aralık 2019 tarihinde Hukuk Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla “Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Sanal Yargılama Yarışması” düzenlendi. Hakim Atilla Tanrıvermiş, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Filiz Saygılar Kırıt ve Dr. Öğr. Üyesi Efser Erden Tütüncü’den oluşan jüri üyeleri, yarışmada dereceye giren ekiplere ödüllerini takdim etti.

Yarışmada ödül kazanan ekipler;

“Laiklik ve Sekülerizm”

İKÜ Hukuk Fakültesi ve Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), 28 Kasım Perşembe günü “Laiklik ve Sekülerizm” konulu konferans düzenledi. Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Goerich tarafından Kamu Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile Hukuk Fakültesi öğretim elemanlarına yönelik verilen konferansın çevirisini Öğr. Gör. Nilüfer Köker LL.M. yaptı.

“Laiklik ve Sekülerizm” Konferansı

İKÜ Hukuk Fakültesi ve Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), 25 Kasım Pazartesi günü “Laiklik ve Sekülerizm” konulu konferans düzenledi. Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Goerich tarafından “Genel Kamu Hukuku” ve “Siyaset Bilimi” derslerini alan öğrencilere yönelik verilen konferansın çevirisini Öğr. Gör. Nilüfer Köker LL.M. yaptı.

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Yazlık Rezidansı Gezisi

İKÜ Hukuk Fakültesi ve Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) seksiyon üyesi Öğr. Gör. Nilüfer Köker LL.M, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği yazlık rezidansına öğrenim gezisi düzenledi. 12 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen gezide Öğr. Gör. Köker’e Dr. Öğr. Üyesi Efser Erden Tütüncü, Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Tütüncü, Arş. Gör. Serkan Seyhan ve 12 öğrencimiz eşlik etti.

“Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Kurgusal Duruşma Yarışması”

İKÜ Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) 18 Aralık 2019 Çarşamba günü “Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Kurgusal Duruşma Yarışması”nı düzenleyecek. Yarışmaya katılım için 22 Kasım 2019 Cuma gününe kadar CEHAMER Sekreteri Ayşegül Can’a başvuru yapılması gerekmektedir.

Başvuru Koşulları ve Ödülleri

“Säkularität und Religionsfreiheit (Sekülerizm ve Din Özgürlüğü)” Konferansı

İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), 4 Kasım Pazartesi günü “Genel Kamu Hukuku” ve “Siyaset Bilimi” derslerini alan Hukuk Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla “Säkularität und Religionsfreiheit (Sekülerizm ve Din Özgürlüğü)” konulu bir konferans düzenledi. Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Goerlich tarafından verilen konferansın çevirisini Öğr. Gör. Nilüfer Köker yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Filiz Saygılar Kırıt ile Av. Ayşen Önen “Yapay Zekâ ve Ceza Adaleti Sistemi” Toplantısında Oturum Başkanlığı Yaptılar

Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) seksiyon üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Filiz Saygılar Kırıt ile Av. Ayşen Önen, 24-25 Ekim 2019 tarihlerinde Roma Link Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yapay Zekâ ve Ceza Adaleti Sistemi” konulu toplantıda oturum başkanlığı yaptılar.

“Yapısal Reformlar Yoluyla Kadının Ekonomik Olarak Güçlendirilmesi” Sempozyumu

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) ve Ortadoğu Kadın Hukukçular Grubu iş birliğinde uluslararası “Yapısal Reformlar Yoluyla Kadının Ekonomik Olarak Güçlendirilmesi” sempozyumu düzenlendi. Şirinevler yerleşkemizin ev sahipliği yaptığı sempozyuma; Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, İKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. mult.

“Yasal Reformlar Yoluyla Kadının Ekonomik Olarak Güçlendirilmesi” Sempozyumu

Hukuk Fakültesi ile Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), “Yasal Reformlar Yoluyla Kadının Ekonomik Olarak Güçlendirilmesi (The Economic Empowerment of Women Throught Legal Reform)” başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenleyecek. Middle East Women Lawyers Group (Ortadoğu Kadın Hukukçular Grubu) iş birliğinde gerçekleştirilecek sempozyuma, 10 Ekim Perşembe günü Şirinevler yerleşkemiz ev sahipliğ yapacak.

“Türkiye, Avusturya ve Macaristan Ceza Muhakemesi Hukukunda Delil Yasakları”

Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER), 25 Haziran Salı günü “Türkiye, Avusturya ve Macaristan Ceza Muhakemesi Hukukunda Delil Yasakları” konulu bir çalıştay düzenledi. Hukuk Fakültesi Dekanı ve CEHAMER Müdürü Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk, CEHAMER Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Tezcan, Prof. Dr. Dieter Kindel ve Prof. Dr. Akos Farkas’ın sunumlarıyla CEHAMER Beyaz Salon’da gerçekleştirilen çalıştayın çevirisi, Dr. Öğr. Üyesi Özdem Özaydın tarafından yapıldı.